уторак, 9. октобар 2012.

Hrana za potenciju



Mnogi muškarci u godinama, ali i oni mladji, susreću se sa manjim ili većim problemima izazvanim impotencijom. Šta je to što može da se učini, a da to nije uzimanje lekova za potenciju.
Odavno je poznato da je neka hrana dobra za poboljšanje potencije. Hrana kao afrodizijak se koristi još od davnina. Vredi probati i povećati unos onih namirnica koje važe za proverene afrodizijake. Pošto je to hrana, štete sigurno neće biti, a ako bude koristi dobro je. Otkrivamo vam top 10 namirnica koje mogu da utiču na bolju potenciju kod muškarca:
1. Ljute paprike
Capsaicin koji se u njima nalazi ubrzava puls i stimuliše nervne završetke i pojačava dotok krvi do polnog organa. Smatra se da ljuta hrana utiče na oslobadjanje endrofina, koji daje doprinos većem uzbudjenju.

2. Avokado
To je voće za ljubanike. Naučno je dokazano da stimuliše seksualnu želju. Zdrav je za srce i pojačava libido.

3. Med i orasi
Prema receptu koji su koristili naši pretci treba napraviti mešavinu meda i oraha. Ovo se daje mladoženji i mladoj pred prvu bračnu noć, da ne bi omanuli u krevetu.

4. Školjke (posebno ostrige)
Bogatstvo minerala, a posebno minerala cinka, daje doprinos budjenju hormona. Naročito utiču na hormone za reprodukciju, testosterone.

5. Crno vino
Crno vino može da pobudi želju za seksom i samim tim utiče i na potenciju. Medjutim ni jedan lekar neće vam savetovati da pijete alkohol, eventualno poneku čašicu posle ručka. Utiče na prokrvljenost, ali može i da digne pritisak. Zato oprezno.

6. Banane
Po nekim stručnjacima banane su visoko kotirane kao afrodizijaci. Održavaju krvni pritisak u normali i dobre su za srce.

7. Riba
Riba sa visokim sadržajem omega 3 nezasićenih masnih kiselina. Omega 3 je veoma značajan za potenciju. Ribe koje sadrže najviše omega 3 su losos, skuša, sardina, haringa, tuna...

8. Beli luk
Beli luk je poznat kao lekovit za razne probleme, pa evo i za potenciju. Nadamo se samo da nećete oterati svoju partnerku zbog belog luka.

9. Višnje
Bogate su antioksidansima i antocijanima. Deluju i kao afrodizijak.

10.Smokva
Od davnina se povezuju sa povećanjem seksualne želje. Imaju dosta magnezijuma

Нема коментара:

Постави коментар